Ποιότητες υφασμάτων

Ποιότητες υφασμάτων

Δημοσιεύτηκε από dressinghome 01/11/2016 0 Σχόλια Χρήσιμες πληροφορίες,

 

Περκάλι

 

 Το περκάλι είναι ύφασμα που διακρίνεται για την φίνα εμφάνιση την απαλότητα στην αφή και την μεγάλη αντοχή του στον χρόνο. Τα χαρακτηριστικά του αυτά είναι αποτέλεσμα των αρίστης ποιότητας νημάτων πενιέ που απαιτούνται για την ύφανσή του, καθώς και της πυκνότητας ύφανσης που ξεπερνά τις 180 κλωστές ανά τετραγωνική ίντσα.

 

 

 

 

 


 

 

 

Dupion

 

 Ύφασμα με πολύ φίνα και πυκνή υφή, που κατασκευάζεται αποκλειστικά από φυσικό μετάξι, με αποτέλεσμα να έχει μια εξαιρετική φυσική λάμψη. Διαχρονικά αναγνωρισμένη ποιότητα, απαραίτητη για δημιουργίες που περνούν από γενιά σε γενιά.

 

 

 

 

 

 


 

Satin

 

 Το satin είναι όρος που περιγράφει τρόπο ύφανσης του υφάσματος. Χρησιμοποιούνται πάντα νήματα πενιέ. Η satin ύφανση προσδίδει μαλακή υφή και λαμπερή όψη στο ύφασμα.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

100% Cotton

 

 Είναι σε όλους μας γνωστό ότι το βαμβάκι προέρχεται από την ίνα που περιβάλλει τους σπόρους του φυτού βαμβακιού. Είναι λοιπόν ένα 100% φυσικό προϊόν, που διαθέτει πολλά θετικά χαρακτηριστικά.

 Είναι εξαιρετικά ανθεκτική ίνα, που απορροφά αλλά και ελευθερώνει την υγρασία εύκολα, επιτρέποντας στο ύφασμα να αναπνέει. Η ικανότητά του αυτή εγγυάται ότι το ύφασμα δεν ηλεκτρίζεται.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ιδανικό για όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Επιπλέον η αντίστασή του στα απορρυπαντικά σημαίνει ότι έχει καλή αντοχή στο συχνό πλύσιμο.

 Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτός ο λόγος που τα 100% βαμβακερά προϊόντα είναι τα πιο δημοφιλή στην αγορά των λευκών ειδών.

 

 

 


 

 

Αιγυπτιακό βαμβάκι

 

 Το καλύτερο είδος βαμβακιού είναι το Αιγυπτιακό που καλλιεργείται στην κοιλάδα του ποταμού Νείλου. Τα υφάσματα που παράγονται από Αιγυπτιακό βαμβάκι, διαθέτουν όλα τα θετικά χαρακτηριστικά του βαμβακιού, με επιπλέον προσόν την εξαιρετικά μαλακή και πολυτελή υφή.

 

 

 

 

 


 

Microfiber

 

 Οι μικροϊνεs (microfiber) είναι πολύ λεπτές τεχνητές ίνες, δημιουργημένες από μίγμα πολυαμιδίου ή πολυεστέρα. Είναι 2 φορές πιο λεπτές από την ίνα του μεταξιού και 3 φορές πιο λεπτές από την ίνα του βαμβακιού. Όταν η υψηλή ποιότητα μικροϊνών συνδυάζεται με την σωστή διαδικασία ύφανσης, δημιουργεί ένα εξαιρετικά μαλακό και ελαφρύ προϊόν.

 Τι σημαίνει αυτό για ένα πάπλωμα; Είναι ελαφρύ σαν πούπουλο, ζεστό, και μαλακό ώστε να «αγκαλιάζει» το σώμα. Είναι εύκολο στη χρήση γιατί πλένεται στο πλυντήριο και για όσους έχουν αλλεργία στα πούπουλα είναι το ιδανικό πάπλωμα.

 

 

 


 

 

Τύπωμα reactive

 

 Το τύπωμα reactive είναι εγγύηση για την σταθερότητα και φωτεινότητα των χρωμάτων, καθώς για το τύπωμα αυτό χρησιμοποιούνται ανεξίτηλες βαφές που δεν ξεθωριάζουν και δεν δημιουργούν «σπασίματα». Έτσι τα χρώματα στα προϊόντα με την βαφή αυτή, μένουν αναλλοίωτα σε βάθος χρόνου.

 

 

 

 

 


 

Πηγή πληροφοριών για τις ποιότητες των υφασμάτων από την εταιρία NIMA Home

Αφήστε ένα σχόλιο